Arvokkaista toiveista ...456.... harkittuihin tekoihin! Maija Tuomaala ...456.... tahtoo kannustaa tamperelaiset arvokkaista toiveista harkittuihin tekoihin.

Vihreät vastaukseni näyttävät kuulemma punaisilta

Saan silloin tällöin sähköpostitse katsauksen siitä, miten minun vastaukseni sijoittuvat suhteessa muiden ehdokkaiden vaalikonevastauksiin. Tietenkään näin perusteellinen ehdokkaan palvelu ei koske vaalikoneita yleensä, vaan yhtä erikoistapausta.

Kyse on Kasvokirjan (Facebook) sovelluksille tyypillisestä kontaktihakuisuudesta. Siellä toimiva sosiaalinen vaalikone on tänäänkin todennut, että vastaukseni muistuttavat kaikista kavereistani eniten parin vihreän kansanedustajan ja parin aktiivisen vihreän naisen vastauksia. Ketään heistä en voisi äänestää, koska he eivät ole tamperelaisia.

Jos en olisi itse vihreä tamperelainen ehdokas ja riittävän rehellinen äänestääkseni itseäni, joutuisin sosiaalisen vaalikoneen laskelmien mukaan valitsemaan ihan eri puolueen ehdokkaissta, punaisista.

Onneksi minä olen myös ehdokkaana, sillä minä kannatan sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja hyvää elämää, mutta vihreään tapaan tulevaisuudesta vastuuta kantaen.

Minun mukanani Tampere kulkee arvokkaista toiveista harkittuihin tekoihin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Juu, älä välitä siitä.
Tee seuraavanlainen tarkistus:
Mene johonkin vaalikoneeseen johon olet vastannut. Valitse kaikkiin kysymyksiin EOS. ja paina 'Tallenna' tai mitä siinä napissa nyt lukeekaan. Veikkaan että ensimmäisenä tulee esiin joku Perussuomalainen. ;)

Katso sitten kuinka kaukana ja kenen joukossa olet siellä tuloksissa. ;)

Ja Sinun on helppo äännestää itseäsi, mutta minä kun aina äännestän naista, niin minä en oikein tiedä ketä äännestäisin?

Juu, ja sitten kun olet siellä valtuustossa tai lautakunnassa niin päätökset on helppo tehdä seuraavan kaavan mukaan. Joka on muuten minunkin kaava:
"Jos päätös hyödyttää vanhuksia äännestän puolesta, koska ne ovat rakentaneet suurimman osan siitä mitä me ympärillämme näen.
Samoin jos päätös hyödyttää lapsia, koska he tulevat rakentamaan kaiken silloin kun minä olen jo vanhus."
(No onhan niitä toki muitakin ryhmiä, mutta periaatteessa näin.)

Sitten vaikka Sinua haukuttaisiin minkäväriseksi, niin ei sen väliä. Olet toiminut oikein ja se on pääasia.

Henry Björklid

Vesa Hack

Henry, tämä oli aika hyvä ajatus:

”Jos päätös hyödyttää vanhuksia äännestän puolesta, koska ne ovat rakentaneet suurimman osan siitä mitä me ympärillämme näen.
Samoin jos päätös hyödyttää lapsia, koska he tulevat rakentamaan kaiken silloin kun minä olen jo vanhus.”

Käyttäjän nieminen kuva
Johannes Nieminen

Kokeilin Ylen vaalikonetta ja valitsin paikkakunnaksi Länsi-Turunmaan. Vastasin kaikkiin keskeltä aina jokseenkin erimieltä tai jokseenkin samaamielä (pariin kysymykseen näin ei voinut tehdä niin heitin summamutikassa). En miettinyt kumman jokseenkin vaihtoehdoista valitsin. En olisi tällaista edes tehnyt ellei Henry Björklid olisi antanut vinkkiä.

No, joka tapauksessa jos vastataan jatkuvasti noihin vastausvaihtoehtoihin, niin Björklidin logiikalla tulos pitäisi olla se, että kärjessä ovat perussuomalaiset. Björklid itse pääsi kolmanneksi. RKP:n Kurt Lundqvist voitti ja toisena oli keskustan Riikka Salminen. Valitettavasti nyt Länsi-Turunmaalla ei ollut perussuomalaista ehdokasta niin ei päästy vertailemaan ;)

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Johannes Nieminen kommentoi:
"Kokeilin Ylen vaalikonetta ja valitsin paikkakunnaksi Länsi-Turunmaan. Vastasin kaikkiin keskeltä aina jokseenkin erimieltä tai jokseenkin samaamielä (pariin kysymykseen näin ei voinut tehdä niin heitin summamutikassa). En miettinyt kumman jokseenkin vaihtoehdoista valitsin. En olisi tällaista edes tehnyt ellei Henry Björklid olisi antanut vinkkiä.

No, joka tapauksessa jos vastataan jatkuvasti noihin vastausvaihtoehtoihin, niin Björklidin logiikalla tulos pitäisi olla se, että kärjessä ovat perussuomalaiset. Björklid itse pääsi kolmanneksi. RKP:n Kurt Lundqvist voitti ja toisena oli keskustan Riikka Salminen. Valitettavasti nyt Länsi-Turunmaalla ei ollut perussuomalaista ehdokasta niin ei päästy vertailemaan ;) "

Joo, olisit heittänyt vähän enemmän summamutikassa, niin olisin päässyt ekaksi! ;)

Henry Björklid.

Käyttäjän maijatuomaala kuva
Maija Maura M. Tuomaala

Vanhusten ja lasten puolesta on tosiaan hyvä toimia. Mainio ohjenuora. Noita satunnaisia tai päättämättömiä vastauksia taidan kokeilla vaalikoneissa, mutta en ihan juuri nyt. Jää sitten nähtäväksi, mitä sieltä löytyy.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Hyvä Maija,

kuulin tässä jokin aika sitten väittämän, että moni vihreä on oikeasti vesimeloni: päältä vihreä ja sisältä punainen. :D Mikäli punainen on inhimillisyyden väri, niin ilomielin olen vesimeloni.

t. Jukka

Toimituksen poiminnat

Sivut